Лятото е сезонът, в който се сещаме за нашата кожа и грижата за нея. Знаем ли обаче как да се предпазим от слънцето правилно? 

Двете най-важни неща са фотозащита с висок фактор в зависимост от възрастта и типа на кожата и добрата хидратация, посочи в студиото на "България сутрин" дерматологът д-р Анелия Здравкова.

"Препоръчвам на хората да предпазват кожата си от слънчевите лъчи със слънцезащитни кремове целогодишно, особено пък, когато са в планината. Продуктите, които трябва да изберат са строго индивидуални и се определят според типа кожа, затова е добре да потърсим лекарски съвет", категорична бе тя.

Пред Bulgaria ON AIR д-р Анелия Здравкова обясни, че особено значение оказват излаганията на слънце в ранна детска и юношеска възраст. 

"Слънцето е една от причините за ранното стареене на кожата. След определена възраст започват да се появават т. нар. старческа пигментация и фини бръчици по местата на изгарянията", посочи дерматологът.

Д-р Здравкова бе категорична, че трябва да обръщаме особено внимание на областта на лицето през цялата година като използваме мазила със слънцезащитен фактор между 30 и 50.

Погледнете видеото: