Маргарита Кабурова е добре познато име и се ползва с висока репутация в средите на журналистите и специалистите по връзки с обществеността.

Тя има 8-годишен опит като журналист: репортер, редактор и новинар в радио; репортер и редактор в публицистични и лайфстайл телевизионни предавания; автор на 20 телевизионни документални филма със социална тематика; репортер и редактор в списанията на „Санома Блясък“.

Маргарита Кабурова се занимава с връзки с обществеността от 2010 година. Година и половина е корпоративен пиар в „Макситур“ ООД – компания, управляваща хотели, ресторанти и нощни клубове, сред които са верига ресторанти “При Яфата”, клубове “Биад”, “Ориент 33”, “Роял клуб, “Джим Бийм”. След това започва самостоятелна практика. В продължение на 3 години е пиар на популярната верига нощни клубове Bedroom, където организира и множество различни клубни събития. От 5 години се грижи за връзките с обществеността на клиниката по естетична медицина Jewel Skin и организира различни събития в сферата на красотата. Работи с големи козметични брандове по различни проекти.

Завършила е Природоматематическа гимназия, а след това „История“ в СУ „Св. Климент Охридски“ с магистратура  „Византология“. Има и магистратура по журналистика от ФЖМК към СУ.