Д-р Бан Камуна е специалист по дерматология, венерология и естетична медицина с над 10 години опит по специалността. Занимава се с диагностика и лечение на алопеция, акне, разширени капиляри, бенки, белези, лазерна терапия и кожни заболявания. Практикува като дерматолог в ДКЦ „Софиямед”.

Специализира дерматология и венерология в УМБАЛ “Александровска”, Медицински Университет - София. Има образователна и научна степен “Доктор по медицина” с дисертация на тема “Естетични процедури в терапията на кожните заболявания и техните усложнения”.

Работила е във Великобритания в университетските болници на Моркамб Бей - NHS Foundation Trust, Ланкастър, като консултант по дерматология и венерология.

Д-р Камуна е участвала в международни обучения и има допълнителни квалификации в областта на дерматологията, сред които дерматохирургия, хирургия на ноктите, дерматоcкопия, криотерапия, химически пилинг, нехирургически лифтинг с конци, поставяне на хиалоронова киселина,ботокс и мезотерапия.

Участвала е в национални кампании за профилактика на рак на кожата, за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания” и в образователна кампания за борба срещу акнето.

Член е на Български лекарски съюз;

Българско дерматологично дружество;

Европейска академия по дерматология и венерелогия - ЕАDV;

Главен медицински съвет - GMC, Великобритания;

Европейско общество по козметична и естетична дерматология – ESCAD; Интернационално общество  по дермоскопия – IDS.

Стипендиант на Европейската академия по дерматология и венерология - EADV Копенхаген 2015, Виена 2016, Женева 2017, Париж 2018.

Автор на редица публикации в България и чужбина.