Д-р Ива Иванова е специалист по дерматология, венерология и естетична медицина с над 20 години практика у нас и в чужбина. Работи задълбочено в диагностиката и лечението на кожни проблеми, като разширени капиляри, бенки, белези.

През 1999г. получава специалност по дерматология и венерология в УМБАЛ “Александровска”, Медицински Университет - София.

Работи в редица клиники в Кувейт - Institute De Exspertise Clinic, Mansour Al Orf Hospital, Bahman Clinic, Al Seef Hospital, Yiaco Apollo medical center.

Д-р Иванова е квалифициран специалист в лазерните процедури за лице и тяло. Има опит в извършването на възстановяващи и подмладяващи кожата терапии с Fraxel laser и Termage, както и в различни типове лазерно обезкосмяване (Laser-hair removal: Aurora, IPL, CUTERA – XEO vantage, Elipse IPL).

Работи с Fotona QXmax laser, който се използва за третиране на пигментни нарушения и премахване на татуировки, както и с лазер Vella Smooth за третиране на целулит. Работи с CO2 laser за лечение на кожни брадавици и доброкачествени кожни лезий.

Д-р Иванова има дългогодишен опит в поставянето на филъри,инжектиране на ботокс и в процедури, като мезотерапия, криотерапия, електрокоагулация, химически пилинг.

Преминала е множество практически обучения и квалификации в областтана естетичната дерматология в чужбина и у нас.

Владее английски, руски и арабски език.