Маями пилинг е подходящ за нашите географски ширини. Пилингът със салицил и зелен чай е чудесно решение за всеки с фотоувредена кожа. Става дума за нов ексфолиращ гел, който ефективно отстранява мъртвите клетки и стимулира регенерацията на кожата.

Маями пилингът намалява появата на пори и спомага за избелване и изравняване на тена. Освен салицилова киселина и екстракт от зелен чай, формулата му съдържа още витамин С – единствения антиоксидант, който стимулира образуването на колаген.

Той е идеален и за подобряване вида на акнеична, мазна кожа, като в същото време действа и против фотостареене, слънчеви изгаряния и всякакви видове пигментни петна. „Излъсква” дори посивялата кожа на пушачите и предотвратява омазняването.

Колкото до предимствата на процедурата те са много - не отнема време, не е болезнена, няма зачервявания и излющвания, които могат да предизвикат химичните пилинги. Може да се направи в обедната почивка.

За да има ефект нашите дерматолози препоръчват серия от 6-8 терапии в отстояние от десетина дни. След пилинга лицето е като чисто ново, защото тенът е станал равномерен, блестящ и сияен.