Най-новата процедура за лифтинг на лице чрез акупунктура с биоколаген

Представяме ви качествено нова процедура за биолифтинг на лице чрез акупунктура с колаген. Известната още като мезотерапия с биоколаген е нова стъпка в естетичната дерматология, която отскоро се прилага и у нас.

Терапията е хит в Европа, тъй като отговаря на модерното течение за биоревитализация и бионачин на живот. Процедурата подпомага намаляването на видимите признаци на стареене на кожата, бори се срещу появата на бръчки, отлично средство е срещу отпускането на лицевия контур и не на последно място овлажнява кожата. Затова е подходяща както при млади жени и мъже, така и при по-зрели представители на двата пола като възстановяващо средство.

Една от почитателките на терапията е вечно младата Моника Белучи.

Процедурата трае около 30 мин. заедно с нанасянето на локално обезболяващо средство. По време, а и след третирането няма кървене, зачервяване и оток. Пациента може да се продължи с ежедневните си занимания, като единствено условие е да не се излага известно време на слънце и топлина - сауна, солариум, парна баня, спа процедури.

kolagenova mezoterapia 02

Брой на процедурите

За да се постигне максимален резултат е препоръчително да се направят две процедури през първите две седмици, последвани от едно третиране седмично до постигане на траен резултат. Целият курс е 6 терапии за лице и 8 за тяло.

Предимства на колагеновата мезотерапия

Предимството е ниската цена, липсата на странични реакции на кожата, продуктът се "идентифицира" като нечужд от човешкото тяло и може лесно дасе абсорбира локално - без оток и без зачервяване. Освен това ако при класическата мезотерапия за лице са нужни около сто убождания, които не са особено приятни, то при въпросната терапия се правят общо 12 – в точките на акупунктура.

Противопоказания

Няма. Може да се прилага дори при бременни, разбира се индивидуално и само по преценка на специалиста.

Подходяща възраст

От 18 до 80 години.

Съчетание с други козметични интервенции

Много добра комбинация с тази процедура е прилагането на микродермабразио, млечен пилинг, радиочестотен лифтинг и хидратации.

Като средство, поддържащо действието на други противосъстаряващи продукти ,като хиалуронова киселина или ботулинов токсин.

За тяло се комбинира с антицелулулитен ръчен масаж.

Не е подходящо съчетаването с топлинни процедури като лазери, IPL и други.