Новата алтернатива на неоперативния фейслифт

RADIESSE е нов природен инжекционен филър, който осигурява дълготрайна корекция на бръчки и обеми. Действието на RADIESSE продължава около година и половина-две.

Основна съставка в продукта е калциев хидроксиапатит. Това е вещество съдържащо се в костите и други части на човешкото тяло и е 100% биосъвместимо. В съдържанието на RADIESSE освен микросферите калций, филърът съдържа и гел, който служи за механичен пълнител в началото на действието и в същото време за превозвач на калция. Самият гел се  резорбира средно за около 3-4 месеца, за да направи място на формиращата се нова тъкан. Kалциевите частици се разграждат постепенно под влияние на метаболизма в продължение на няколко години.

По този начин продължителноста на ефекта е гарантиран не само по отношение на дългосрочно задържащия се гел и основното вещество в кожата, но и по отношение на развитието на собствената тъкан.

Показания за употреба:

  • корекция на назолабиални гънки
  • възстановяване на обемите в областта на скулите, бузите и брадичката
  • корекция и повдигане контура на лицето
  • формиране на нов скелет на лицето
  • възстановяване на линията на долната челюст
  • възстановяване обема в темпоралната област

RADIESSE е одобрен за употреба в САЩ като лекарство за:

  • корекция на липоатрофия (дефицит на обема на тъканите на лицето)
  • корекция на умерени до тежки бръчки на лицето , включително назолабиални

В Европейския съюз RADIESSE е одобрен за използване в пластичната и реконструктивна хирургия и козметична дерматология като продукт за дълбоко и повърхностно възстановяване на дефицита на меките тъкани и други части на тялото.

RADIESSE осигурява на пациента лесен и удобен начин за промяна на лицевия контур  с минимално време за възстановяване.

filyri na osnovata na kalciev hidroksilapatit radiesse 02

Как работи RADIESSE?

1. Веднага след инжектирането на продукта, състоящ се от гел-превозвач и микросфери от калций бръчките и тъканите се напълват с обем. Благодарение на уникалната композиция на RADIESSE за да има ефект е необходимо 25-30% по-малко количество продукт отколкото при работа с един филър на базата на хиалуронова киселина.

2. С течение на времето макрофагите унищожават гелът-среда, докато в същото време фибробластите , дразнени от калциевите микросфери образуват и отделят нов колаген. Гелът превозвач се резорбира за около 2-3 месеца. Две - три седмици след инжектиране на RADIESSE микросферите калций започват да стимулират неоколагенезата(образуването на колаген). По този механизъм действието на RADIESSE продължава една-две години.

3. Допълнителните частици калций са разрушени и напълно се абсорбират от тялото, така че RADIESSE е 100% биоразградим продукт.