Ботулинов токсин

Ботулинов токсин - най-популярното средство напоследък, което без намесата на хирургическия скалпел, коригира бръчките на лицето, задълбочаващи се от постоянните мимики и влиянията на външната среда - слънце, стрес, тютюнопушене и други.

Ботулиновия токсин представлява пречистено терапевтично вещество за подмладяване и намаляване на бръчките на лицето. Той дезактивира (отслабва) мускулатурата, създаваща мимиката или движенията и съответно регулираща потоотделянето.

Истинското освежаване и подмладяване се постига след изглаждането на бръчките от релаксирашия ефект на Ботулинов токсин.

Изключително бърза и безболезнена процедура, която не налага локално обезболяване.

Понякога еднократното инжектиране не води до максимален резултат, поради спецификата на мимиката и силата на мускулатурата, отговорна за образуването на бръчки. Това налага препоръчителна контролна консултация с цел реална преценка за постигнат резултат. Това се прави на 7-14-ти ден, когато се постига максимално разпускане на мускулите.

Обикновено след процедурата и в зависимот от типа кожа и мимика ефектът е видим от 3-7-мия ден.

Индикации за прилагането на Ботулиновия токсин включват:

  • гневната бръчка
  • околоочен контур
  • бръчките на лицето
  • свръхизпотяване на потните жлези

Голямото преимущество ча използването на Ботулиновия токсин е превенция (профилактика) на бръчките, тъй като кремовете са ефективни само върху най-повърхностния слой на кожата.

botulinov toksin female

botulinov toksin male

Как се извършва самата процедура?

Много фина и прецизна манипулация, при която се очертават и коментират на момента зоните, които се нуждаят от корекция. Специално направените спринцовки и фини, тънки игли са задължителни за прецизното изпълнение на процедурата и дозировката на веществото. Така не се допуска неестествено изражение, предозиране или други странични ефекти.

Ботулиновия токсин е протеинов комплекс, действуващ успешно и върху потоотделянето.

Ботулиновия токсин блокира (отпуска) мускулните влакна и нервните импулси инервиращи потоотдаването. Ефектът се запазва 6-7 месеца след еднократно инжектиране в проблемната зона.